Thuis Met Je Hond

Gedragstherapie | Advies op maat | Welzijnsgericht | Moderne & Wetenschappelijke inzichten | Kynologisch Gedragstherapeut

Wanneer kiest u voor gedragsbegeleiding?

Een probleem staat vrijwel nooit op zichzelf en helaas lost het ook zelden vanzelf op. Zeker wanneer het al langere tijd aanwezig is, steeds erger wordt of juist plots is ontstaan. Gedrag dat tot een probleem leidt, of juist het symptoom is van een probleem, is vaak een complex geheel van verschillende factoren.

Daar waar training zich vooral richt op het aanleren van nieuw gedrag (bijvoorbeeld bij een zitoefening), legt een Kynologisch Gedragstherapeut middels gedragstherapie de focus op het onderzoeken en begrijpen van gedrag. Er wordt onderzocht welke factoren een rol spelen in het ongewenste gedrag en hoe dit met hulp van adviezen (waaronder gedragstherapeutische training) kan worden veranderd.


Wat kunt u verwachten?

Emotioneel en fysiek welzijn is een belangrijk goed! Een disbalans is vaak de reden voor het ontstaan van problemen. Daarom leg ik tijdens de begeleiding het accent op het welzijn van uw hond. Heeft u last van het gedrag van uw hond of vermoedt u dat het welzijn van uw hond onder druk staat? Kijk dan hier voor de mogelijkheden die ik u kan bieden of vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op!

Wat kunt u verder verwachten?
- Persoonlijke en deskundige begeleiding waarbij ik u help uw hond te helpen
- Een positieve instelling
- Een oplossingsgerichte houding: ik deel daarbij graag mijn kennis/inzichten met u

Gedragsbegeleiding Normaal

Dit bestaat uit:

 • Een door u in te vullen uitgebreide vragenlijst zodat ik meer inzicht krijg in het probleem van uw hond
 • Een consult aan huis bestaande uit een gesprek van ongeveer 1,5 uur
 • Analyse van het gedrag van uw hond en uitleg wat de motivatie voor het gedrag is
 • Een behandelplan met op uw situatie afgestemde (training/therapeutische) adviezen waarmee u zelf praktisch aan de slag kunt gaan. U ontvangt het plan uiterlijk binnen 3 werkdagen na het consult
 • Ondersteuning per mail/WhatsApp gedurende 2 maanden na het consult
 • De kosten bedragen €199 incl. BTW, exclusief reiskosten.
  Let op: te combineren met één of meerdere vervolg-/trainingssessies.

Gedragsbegeleiding Basis

Inhoud van 'Gedragsbegeleiding Normaal', maar dan:

 • Een consult aan huis bestaande uit een gesprek van max. 1 uur
 • Ondersteuning per mail/WhatsApp gedurende 1 maand na het consult
 • De kosten bedragen €149 incl. BTW, exclusief reiskosten.

Gedragsbegeleiding Extra

Inhoud van 'Gedragsbegeleiding Normaal' met als extra aanbod:

 • Ongeveer 1 uur praktijkondersteuning in gevallen waarin agressie of angst een rol speelt. Hierbij help ik u de gegeven adviezen uitgebreid in de praktijk toe te passen
 • De kosten bedragen €239 incl. BTW, exclusief reiskosten.

Gedragsbegeleiding Uitgebreid

Inhoud van 'Gedragsbegeleiding Extra' met als extra aanbod:

 • Tweede huisbezoek van ongeveer 1 uur binnen 2 maanden na het consult
 • De kosten bedragen €279 incl. BTW, exclusief reiskosten.

Vervolg- of trainingssessie

Uiteraard is het altijd mogelijk om een vervolgsessie aan te vragen indien dit gewenst is. De sessie is een bezoek aan huis waarbij ik desgewenst een evaluatie van uw voortgang maak en waar nodig voorzie van aanpassingen om een beter resultaat haalbaar te maken. Ook kan ik u helpen met het in de praktijk toepassen van de trainings- of therapeutische adviezen.

De kosten bedragen €35 voor max. 45 minuten óf €70 voor max. 1,5 uur. Beide zijn incl. BTW, exclusief reiskosten.

Afhankelijk van het probleem kan ik, in overleg met u, ook vragen om beeld- of geluidsopnames te maken van de situatie waarin het probleem zich voordoet.

Ik verzoek nooit om opnames te maken van situaties waarin de veiligheid en/of het welzijn van u, uw hond en/of derden in het geding zijn.

Het is voor mij niet noodzakelijk dat ik het probleem waarneem tijdens het consult! Dit omwille van de veiligheid en het welzijn van u, uw hond en derden. Daarnaast wil ik liever niet dat uw hond een extra negatieve leerervaring op doet. U wil immers het probleem aanpakken en zeker niet groter maken. Uit de informatie die ik van u krijg uit de vragenlijst, eventuele opnames, het consult en de observatie van uw hond kan ik vaak voldoende halen om te bepalen wat er aan de hand is.