Thuis Met Je Hond

Gedragstherapie | Advies op maat | Welzijnsgericht | Moderne & Wetenschappelijke inzichten | Kynologisch Gedragstherapeut

Begeleiding Op Maat

Ik bied diverse mogelijkheden om te werken aan het probleem dat u ervaart met het gedrag van uw hond of wanneer u zich zorgen maakt over het welzijn van uw hond. Dit kan o.a. door gedragsbegeleiding (in de vorm van een traject) of een adviesgesprek.

Wanneer kiest u voor gedragsbegeleiding?

Een probleem staat vrijwel nooit op zichzelf en helaas lost het ook zelden vanzelf op. Zeker wanneer het al langere tijd aanwezig is, steeds erger wordt of juist plots is ontstaan. Gedrag dat tot een probleem leidt, of juist het symptoom is van een probleem, is vaak een complex geheel van verschillende factoren.

Daar waar training zich vooral richt op het aanleren van nieuw gedrag (bijvoorbeeld bij een zitoefening), legt een Kynologisch Gedragstherapeut middels gedragstherapie de focus op het onderzoeken en begrijpen van gedrag. Er wordt onderzocht welke factoren een rol spelen in het ongewenste gedrag en hoe dit met hulp van adviezen (waaronder gedragstherapeutische training) kan worden veranderd.

Adviesgesprek

Heeft u vragen over het gedrag van uw hond of een probleem met uw hond, maar weet u nog niet goed welke richting op te gaan? Of wellicht heeft u behoefte aan het opdoen van kennis over hondengedrag? Of misschien wilt u weten of uw huidige aanpak aansluit bij een probleem dat u ervaart? Een adviesgesprek is een bezoek aan huis óf via videobellen (bijv. Skype, Zoom, Microsoft Teams) van maximaal 1 uur. Hierin kan ik met u meedenken t.a.v. de vragen die u heeft. Tegelijkertijd kan ik mijn kennis en inzichten met u delen.